Äänenvaimentaja ja tuotekehitys

Äänenvaimentaja kehitys ja Vaimeus

Vaimeuksen ydintiimi koostuu metsästäjistä ja ammunnan harrastajista. Useissa keskusteluissa kävi ilmi ampumisen aiheuttama ympäristömelu ja sen haittavaikutukset. Vaikka moni metsästysseura ja ampumarata on tehnyt hyvää työtä ympäristöhaittojen minimoimiseksi, on ampumaratojen määrä edelleen laskussa Suomessa. Asiaan vaikuttaa myös moni lainsäädöllinen asia.

Äänenvaimentaja ja asiakastarpeet

Vaimeuksen tuotekehitys aloitti kehittämään uutta ratkaisua haulikon äänenvaimentimeksi vuonna 2016. Pääajatus oli kehittää kaikille sopiva yksinkertainen äänenvaimentaja, jonka pystyy itse asentaman ja huoltamaan. Äänenvaimennukselle asetettiin myös tiukat vaatimukset. Tuotekehityksen yhteydessä selvitettiin metsästäjiltä ja ampumaharrastajilta heidän tarpeita äänenvaimentajasta, vaimennustehosta, pituudesta ja painosta. Markkinoiden pataute oli innostava! Vaimeuksen tiimi huomasi markkinoilla selkeän tarpeen tuotteelle ja kehitystä jatkettiin omarahoitteisesti.

Kesällä 2017 prototyyppien koeammunnoissa todettiin, että haulikon äänenvaimentajan on teknisesti valmis. Tarvittiin vain muutama hienosäätö ja viranomaisten vaatimat valmiudet tuotannon ja myynnin aloittamiseksi. Katso koeammuntojen video tästä. Vaimeus on aloittanut hyvien yhteistyökumppanien kartoituksen Suomessa.

Ota meihin yhteyttä jos kaipaat lisätietoja ääenvaimentajistamme ja tuotekehityksestämme! Vastaamme sähköposteihin nopeasti 😉