Ampumarata Lokalahdella

Ampumarata Lokalahdella – Sieltä se alkoi

Metsästysseurat suorittavat hirviradan harjoitusammunnat kauden alussa. Niin myös Lokalahdella, jossa Vaimeus tiimin ensimmäiset tapaamiset järjestettiin. Hirviradan harjoitusammuntojen aikana mitattiin äänenvoimakkuuksia ja havaittiin metsästäjien äänenvaimentimissa suuriakin eroja. Markkinoilla on paljon vaimentimia jotka toimivat moitteettomasti. Joissakin äänenvoimakkuus oli yllättävänkin suuri.

Ampumarata ja ympäristö

Ampumaradoilla huolehditaan meluntorjunnan lisäksi myös muutenkin ympäristön suojelemisesta erityisesti pohjavesialueilla. Yhteistyössä viranomaisten ja kiinteistönhaltijoiden kanssa suoritetaan aktiivisesti ampumaratojen valvontaa. Viimeisen viiden vuoden aikana valitettavan moni ampumarata on joutunut lopettamaan toimintansa ja tämä vaikuttaa myös metsästäjien harrastustoimintaan Suomessa.

 

Ampumaradat ja aktiivinen toiminta

Usein on tilanteita, joissa ampumaradat ovat alan aktiivisten harrastajien ja yhdistysten ylläpitämiä. Ampumaratoja tarvitaan metsästäjille, reserviläisille ja viranomaisille jatkuvaan harjoittelukäyttöön. Vaimeus haluaa tarjota yhteistyötä ampumaratojen ylläpitäjille ja metsästysseuroille, jotta kivääri- ja haulikkoratojen käyttö ei kasvattaisi ympäristön meluhaittaa tarpeettomasti.

Tutustu Team Vaimeus tarinaan!
Pääset tutustumaan Vaimeus-tuotteisiin tästä!